Treballant per garantir una mobilitat urbana segura

Vilanova disposa d’un estudi tècnic que estableix un pla d’actuació per a millorar la seguretat viària

DIJOUS 23 SETEMBRE 2021

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 23 de setembre, l’Ajuntament de Vilanova presenta un estudi tècnic de seguretat viària, elaborat per l’empresa INTRA S.L. a través d’un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.

Aquest estudi arriba com a resposta a les reclamacions de l’Ajuntament per millorar la seguretat vial, principalment a la carretera comarcal C-233 que travessa el municipi. Tot i que darrerament s’hi han fet algunes inversions, des del consistori es considera que és necessari millorar la mobilitat dels vianants al carrer Major i al seu entorn, ampliant les voreres i rebaixant-les per fer-les més accessibles per a les persones amb dificultats de mobilitat. Cal tenir en compte que Vilanova és el municipi de la comarca amb un percentatge més alt de persones majors de 65 anys. A més, s’ha detectat que cada cop són més les persones de manera incívica estacionen a sobre de les voreres, impedint el pas dels vianants i també ocasionant molèsties al vehicle rodat.

L’estudi ha servit per detectar que a Vilanova el 90 % de l’espai viari està dedicat a la circulació de vehicles i a l’aparcament, i només el 10 % als vianants.  Des de l’Ajuntament hi ha una ferma voluntat de revertir aquesta situació a mesura que el pressupost municipal ho permeti. De fet, ja es van fer algunes actuacions de millora al carrer Joan Maragall amb nova senyalització, la reordenació de l’espai i amb carrils més estrets que obliguen els vehicles a reduir la velocitat.

Entre els principals objectius hi ha Pacificar i reordenar la travessera C-233, per garantir una mobilitat segura per als vianants, amb zones d’aparcament segures, i una velocitat al tram urbà de 30 Km/h; reordenar i pacificar la mobilitat a la zona escolar; reordenar les cruïlles del carrer Joan Maragall amb la carretera i amb el carrer del Nord; i sensibilitzar la població que l’aparcament sobre la vorera és una pràctica incívica, que genera inseguretat als vianants i recomanar els desplaçaments a peu.

Galeria d'imatges