Tret de sortida a l’ampliació i reforma de l’escola Marinada

L’inici del projecte fa necessària la construcció d’un nou edifici per acollir la llar d’infants municipal

DIMARTS 05 ABRIL 2022

Actualment s’està redactant el projecte d’ampliació i reforma de l’escola Marinada, que serà finançat majoritàriament per la Generalitat de Catalunya. El govern català invertirà prop de dos milions d’euros en la millora del centre educatiu, que actualment té mancances a nivell d’accessibilitat i circulacions interiors, principalment per la disposició actual dels edificis al voltant d’un edifici de planta baixa i tres plantes on hi havia els antics habitatges dels mestres i que ara caldrà enderrocar. La reforma inclourà també l’ampliació de la capacitat del menjador, que s’habilitarà a la planta baixa d’un dels edificis existents. Són actuacions que es consideren imprescindibles per a garantir la qualitat de l’ensenyament a Vilanova. Una vegada finalitzin les obres, es preveu la retirada de l’edifici prefabricat.

L’ampliació de l’escola comportarà la necessitat d’alliberar les dues aules més velles, l’ús de les quals va cedir en el seu moment el Departament d’Educació a l’Ajuntament per ubicar-hi la llar d’infants municipal. Aquestes no s’utilitzaven pel baix nombre d’alumnat però actualment s’ha doblat el nombre de nens i nenes que estudien a l’escola. Actualment, la situació de la llar dificulta el funcionament del centre i fa impossible la viabilitat de l’ampliació. És per això que el govern local ha buscat un nou emplaçament dins del pati del recinte escolar on poder seguir oferint aquest servei a les famílies. Els espais que actualment ocupa la llar i no es vegin afectats per l’enderroc, tornaran a ser utilitzats per l’escola.

En el ple del passat dijous es va aprovar inicialment el projecte de la nova llar d’infants municipals, que està previst començar a construir aquest estiu, abans que s’iniciïn les obres d’ampliació de l’escola. El nou equipament tindrà una superfície construïda de 238 m² i un cost aproximat per al consistori de 400.000 euros. El projecte està un mes en exposició pública per tal que la ciutadania el pugui consultar i fer les seves aportacions al respecte.

Galeria d'imatges