31° / 17° Clar

Vilanova acull la trobada comarcal de les associacions de dones del Pla d’Urgell

Unes 260 persones van assistir a aquest esdeveniment que va servir per commemorar el Dia internacional de les Dones

DILLUNS 14 MARÇ 2022

Aquest 2022, Vilanova de Bellpuig ha estat el municipi escollit per la Federació de dones del Pla d’Urgell i el Consell Comarcal per a celebrar l’acte institucional de commemoració del Dia internacional de les Dones. El passat dissabte, dia 12 de març, unes 260 persones de diferents associacions de dones del Pla d'Urgell van assistir a aquest esdeveniment, al poliesportiu municipal, que comptava amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova, de l'Associació de Dones l'Anjua, de la Diputació de Lleida i de l’Institut Català de les Dones. Van assistir-hi, entre d’altres, l’alcaldessa de Vilanova, Dolors Pascual, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, la presidenta de la Federació de Dones del Pla d’Urgell, Montse Lorite, i la presidenta de l’Associació de Dones l’Anjua, Montse Salvia, a més de les regidores de Vilanova, Àngels Carulla i Magda Gorgues, i regidores d’altres municipis de la comarca.   

Pel que fa a les entitats, de les 16 associacions de dones de la comarca, van estar representades les dels municipis de Golmés, El Palau d'Anglesola, Ivars d'Urgell, Barbens, Fondarella, Castellnou de Seana, Mollerussa, Linyola i Vilanova de Bellpuig. 

La trobada va començar a les cinc de la tarda amb la lectura del manifest del 8M i els parlaments institucionals. Posteriorment, les persones assistents van gaudir amb la representació de l‘obra ‘Les Kelly’s Influencers’, un espectacle teatral en clau d’humor sobre els drets de les dones que va tenir una molt bona acollida per part del públic assistent. L’acte va finalitzar amb un berenar per a tothom. 

Des de l’Ajuntament es vol fer un agraïment al Consell de Dones del Pla d’Urgell per haver confiat en Vilanova per celebrar aquesta trobada comarcal. Aquest es vol fer extensiu a totes les associacions de dones que van participar-hi i que durant tot l’any treballen per garantir els drets de les dones i erradicar les desigualtats i les violències de gènere.

Galeria d'imatges