23° / 10° Núvols

Vilanova acull un curset d’estiu d’arquitectura popular

Se celebrarà els dies 2 i 3 d’octubre i per participar-hi cal inscripció prèvia

DIMARTS 28 SETEMBRE 2021

Aquest cap de setmana s’impartirà el 21è curset d’estiu d’arquitectura popular Josep Mora, que aquest any se celebra al nostre poble. Es tracta d’una iniciativa organitzada de manera conjunta per l’empresa COM-CAL i l’associació Amics de l’Arquitectura Popular que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

La formació s’iniciarà a l’edifici consistorial dissabte dia 2 d’octubre a partir de les 10 hores. Primer hi haurà una presentació i posteriorment es faran sessions teòriques amb referència a la teoria sobre la calç i el seu ús i la teoria de l’estuc al foc. Posteriorment, hi haurà una pràctica al pati de les escoles fins a les 17.30 hores, amb una hora i mitja per dinar. Diumenge 3 d’octubre continuarà la sessió pràctica de 10 a 13.30 hores.

El curset estarà impartit per professorat de COM-CAL, una empresa creada al 2012 que en els seus inicis oferia un servei a mida de pigmentació de calç aèria. Les persones participants hauran de portar roba per treballar-hi còmodament, protecció solar i guants de paleteria. El preu de la formació és de 40 € per als socis de l’associació Amics de l’Arquitectura Popular i 50 € per al públic en general, amb descomptes per a persones amb el carnet jove, aturades i jubilades. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a través del correu electrònic correu.arquitecturapopular@gmail.com.

Galeria d'imatges