Se celebra la vint-i-setena Festa de la Gent Gran

L’acte va servir per homenatjar totes les persones que aquest 2021 han fet els 80 i 81 anys

DILLUNS 29 NOVEMBRE 2021

La Llar Municipal de la Gent Gran va acollir ahir diumenge la celebració de la vint-i-setena Festa de la Gent Gran, que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. L’acte pretenia ser un homenatge a totes les persones del poble que enguany han fet els 80 i els 81 anys, i també als matrimonis que al 2020 i al 2021 han celebrat les seves noces d’or. Així mateix, va haver-hi un moment per recordar les persones que ja no ens acompanyen i enviar una forta abraçada als seus amics i familiars. La celebració va comptar amb la presència del Delegat territorial de Drets Socials, Joan Segura, a qui l’alcaldessa va agrair la seva assistència i el fet de ser una persona molt propera al territori. 

Vilanova compta actualment amb 357 persones majors de 65 anys, el que suposa un 30 % del total de la població. L’alcaldessa, Dolors Pascual, va recordar que som el municipi del Pla d’Urgell amb el percentatge de gent gran més elevat de la comarca. És per això que des del consistori es treballa per garantir els serveis i equipaments destinats a la gent gran i desenvolupar polítiques que apostin per un envelliment saludable. En aquest sentit, Pascual va voler recordar Salvador Ayguadé, regidor de la Gent Gran, que ens va deixar la setmana passada i va voler agrair-li els seus esforços al capdavant de la regidoria així com el seu treball per fer possible la reobertura i l’adequació de la Llar Municipal de la Gent Gran. 

La Festa de la Gent Gran vol ser sempre un homenatge a les persones de més edat del poble. La primera es va celebrar l’any 1925 i la segona al 1957. No va ser fins l’any 1990 que es va decidir que la festa es fes cada any. 

Des de l’Ajuntament es vol felicitar el president de la Llar Municipal de la Gent Gran, Josep Buireu, per l’organització de l’esdeveniment, així com la resta de la junta, que va fer possible aquest reconeixement a la nostra gent gran.

Galeria d'imatges