38° / 20° Poc tapat

Vilanova commemora la Diada Nacional de Catalunya

El poble ret homenatge a l’11 de Setembre amb una actuació musical, un ball de sardanes i la lectura d'un manifest sobiranista

DILLUNS 12 SETEMBRE 2022

La nostra vila es va sumar als actes en honor a la Diada Nacional de Catalunya que es van realitzar a tot el país durant diumenge. La commemoració recorda els fets succeïts a Barcelona l'11 de setembre de 1714 quan, durant la guerra de Successió, les últimes dropes defensores del pretendent al tron de la casa d'Àustria - el qual respectava un model de govern descentralitzat - van caure en poder de l'exèrcit borbònic.

Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Ajuntament va animar a vilanovines i vilanovins a guarnir els seus balcons amb els colors de la senyera i va organitzar una trobada acompanyada per les melodies del duet format per Mireia Vives i Borja Penalba, que van interpretar peces de l'àlbum «Cançons de fer camí». La ciutadania assistent a l'acte també va tenir l'oportunitat de participar en el tradicional ball de sardanes.

Per altra banda, amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional de Catalunya de Vilanova de Bellpuig, també es va llegir un manifest en el qual es va reclamar la independència de Catalunya i es va incidir en la «força de la gent» com a motor d'aquest canvi.

Galeria d'imatges