33° / 18° Clar

Vilanova comptarà al mes de juny amb contenidors intel·ligents

El nou sistema és una prova pilot que pretén millorar els índexs de recollida selectiva

DIMARTS 18 MAIG 2021

A partir del mes de juny, els contenidors d’orgànica, envasos lleugers i rebuig romandran tancats. Els veïns i veïnes de Vilanova, així com els de Sidamon i el Palau d’Anglesola, només els podran obrir amb una targeta identificativa o bé mitjançant el seu telèfon mòbil. Es tracta d’una prova pilot que posa en marxa el Consell Comarcal en col·laboració amb els ajuntaments implicats, l’Agència Catalana de Residus, Ecoembes i Ecovidre amb l’objectiu de millorar els índexs de recollida selectiva. Encara que a altres pobles ja s’ha aplicat aquest sistema de contenidors d’obertura intel·ligent, els del Pla d’Urgell seran els primers en els quals s’aplicarà en contenidors soterrats.

Per explicar als veïns i veïnes el funcionament d’aquest nou sistema, s’han organitzat algunes sessions informatives. El passat dilluns es va fer una xerrada presencial al poliesportiu, i el proper dijous 27 de maig se n’oferirà una altra en format virtual a les 21 hores que es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç.

Així mateix, del 18 al 21 de maig, la ciutadania es pot apropar al punt informatiu ubicat a la plaça de l’Anjua on es podrà recollir la targeta identificativa que permetrà obrir els contenidors. L’horari d’aquest punt informatiu és de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h. És necessari portar la carta que s’ha enviat a totes les llars amb el codi d’usuari de l’habitatge. En aquest espai també s’explicarà el funcionament de l’aplicació Civiwaste que podran fer servir les persones que optin per obrir els contenidors amb el telèfon mòbil. Podeu descarregar aquesta app en aquest enllaç.

Galeria d'imatges