38° / 20° Poc tapat

Vilanova de Bellpuig acull un cap de setmana ple d'activitat

El poble celebra la 17a edició de la Cursa de la Guineu, el Gastrosarau Tasta & Lletres i organitza una exhibició de Penique Productions

DIMARTS 13 JUNY 2023

Durant el passat cap de setmana del 10 a l’11 de juny, la nostra vila ha sigut escenari de diverses propostes d’entreteniment i esbarjo aptes per a tots els gustos.

Al llarg d’aquests dies, el municipi ha acollit la 17a Cursa de la Guineu, una nova convocatòria del Gastrosarau Tasta & Lletres i una mostra del grup local Penique Productions, reconegut internacionalment per cobrir temporalment amb elements plàstics l’interior de diversos monuments arreu del món.

Nova edició del Gastrosarau Tast & Lletres

Els carrers Ponent i Arnau de Vilanova s’han omplert de visitants amb l’organització del Gastrosarau Tast & Lletres, una iniciativa enfocada a marinar la música i la festa amb tastos de productes gastronòmics de quilòmetre zero.

Durant la jornada del dia 10, es va poder gaudir de concerts d’artistes musicals com Dàmaris Gelabert, Renaldo i Clara i Xarim Aresté, a més de la presentació de la publicació Terra d'Oli Fanzine. D’altra banda, al vespre, també es va dur a terme una sessió de presentació de llibres maridats amb àpats autòctons.

Des de l'organització, s'ha elaborat un vídeo amb el qual es pot reviure la jornada celebrada al nostre poble.

Cursa de la Guineu

Diumenge passat, 11 de juny, es va donar el tret de sortida a la 17a Cursa de la Guineu de Vilanova de Bellpuig, una iniciativa esportiva que ha revalidat la bona acollida que la prova ha aplegat en els darrers anys.

S'han introduït novetats en el disseny de les samarretes i en el recorregut, el qual s’ha allargat fins a la zona de piscines municipals, obertes per a totes les persones participants.

Exhibició de Penique Productions

Al llarg de tot el cap de setmana, el col·lectiu vilanoví Penique Productions  – nets de Ca la Carmeta – ha instal·lat una de les seves propostes entorn de Cal Brufau. El grup ha viatjat per diversos indrets del planeta, arribant a col·locar les seves obres a ciutats com São Paulo (Brasil) o Milà (Itàlia).

L’element ha cobert amb plàstic i il·luminació vermella una part d’aquesta zona la qual, tot i comptar amb un arbre al bell mig, la intervenció s’ha dut a terme sense problemes. L’espai ha estat obert al públic i ha rebut una bona acollida per part de les famílies i dels infants del nostre municipi.

Galeria d'imatges