Vilanova de Bellpuig acull una nova campanya de donació de sang

Es calcula que cada dia unes dues-centes persones necessiten transfusions sanguínies als hospitals catalans

DILLUNS 18 JULIOL 2022

Tenint en compte que les reserves sanitàries es troben per sota del seu nivell habitual, el Banc de Teixits i la Generalitat de Catalunya organitzen una nova campanya de donació de sang. El nostre municipi acollirà una jornada de donacions el dijous 21, de 19 a 22 h, a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són complicacions derivades de càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang.

Ara mateix, els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat i, tot i que l’activitat quirúrgica s’ha normalitzat, encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Cada dia prop de dues-centes persones necessiten transfusions sanguínies a Catalunya, segons el Banc de Sang i de Teixits.

 

Com donar sang?

Per ser donant cal que tinguis entre 18 i 70 anys, pesis més de 50 quilos i no estiguis embarassada. Per altra banda, les autoritats sanitàries aclareixen que també pots donar sang encara que hagis patit hepatitis abans dels dotze anys, prenguis medicaments o tinguis el colesterol elevat. Tampoc cal que estiguis en dejú per fer una donació sanguínia.

 Podeu reservar cita en aquest enllaç o trucant al telèfon  93 557 35 66.

Galeria d'imatges