Vilanova de Bellpuig estrena arranjament de la carretera interior del municipi

Vilanova de Bellpuig ha pogut veure restaurat el tram urbà de la carretera C-233 -uneix el municipi amb l'antiga N-II a Bellpuig i Golmés- després de tres dècades

Tram urbà de la carretera C-233 a Vilanova de Bellpuig
Tram urbà de la carretera C-233 a Vilanova de Bellpuig

DIVENDRES 29 GENER 2021

Vilanova de Bellpuig ha pogut veure restaurat el tram urbà de la carretera C-233 -uneix el municipi amb l'antiga N-II a Bellpuig i Golmés- després de tres dècades. El setembre del 2016 es va inaugurar el tram de 2,4 quilòmetres entre el municipi de Golmés, una històrica reivindicació, després d'un bon grapat d'accidents mortals, que va dur a terme la Diputació de Lleida. La fase interior va quedar pendent i el Govern català l'ha pogut materialitzar aquest any.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat Isidre Gavín i la directora territorial del departament de Territori i Sostenibilitat Maria Dolors Tella van visitar aquest cap de setmana les obres, acompanyats de l'alcaldessa de Vilanova de Bellpuig, Dolors Pascual. L'actuació ha consistit en un fressat de cinc centímetres i asfaltat de tot el tram que discorre pel nucli urbà. Aprofitant l'obra s'ha modificat la ubicació dels passos de vianants perquè siguin més segurs i actualitzats a la normativa actual, s'han revisat els embornals, així com la senyalització de trànsit.

Segons l'alcaldessa Dolors Pascual, en alguns trams del traçat se senyalitzaran els carrils més estrets amb l'objectiu dissuasiu que els conductors redueixin la velocitat a 50 quilòmetres. Una mesura que està previst aplicar ben aviat en les dues entrades al municipi del Pla d'Urgell.

Pascual a afegit que amb la col·laboració de la col·lectivitat de regants, s'ha pogut desdoblar la canonada de reg, així com una millora en la xarxa d'aigua de boca i del sanejament, l'actuació ha permès donar més pendent a les canonades per tal d'evitat l'entollament en els episodis de pluja.

Galeria d'imatges