Vilanova de Bellpuig planta cara a les 'Festes brutes'

De la campanya en les xarxes, també n'ha sorgit una iniciativa més popular i participativa a través d'un Plogging, amb la qual es convocar als vilanovins i vilanovines a fer esport pel terme tot recollint les deixalles que van quedar, es van recollir 12 bosses de brossa

DIMECRES 14 OCTUBRE 2020

Ajuntamentde Vilanova, entitats i veïns de Vilanova de Bellpuig col·laboren en la campanya Plantem cara a les festes brutes, una iniciativa que pretén conscienciar a les persones que utilitzin els espais naturals per celebrar festes o reunions que els mantinguin nets. El municipi ha observat en les darreres setmanes, espais situats al llarg de la banqueta del Canal estan plens plàstics, llaunes, vidre i altres deixalles, suposadament a conseqüència de reunions que han dut a terme persones d'altres municipis.

Beixalles terme de Vilanova de Bellpuig

Per evitar que aquestes actituds es repeteixin s'ha impulsat una campanya en les xarxes socials en la que hi participen La Guineu del Pla, entitat amb fins mediambientals, La Guineu Jove, associació de jovent del municipi i l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig. La iniciativa vol posar èmfasi en la prevenció i l'educació en aquest tema, i cerca la col·laboració veïnal i l'acció dels Mossos d'Esquadra en cas que es torni a produir.

Segons fons municipals, els joves que van dur a terme les festes no eren veïnes de Vilanova, però entenem que es tracta d'un col·lectiu que ha de tenir l'oportunitat de poder continuar fent oci nocturn, però remarquem que cal fer-ho respectant les normes sanitàries i celebrant festes netes amb el menor rastre ambiental possible. Per això han titulat la campanya amb el nom de Plantem cara a les festes brutes.

Plantem cara a les festes brutes

De la campanya en les xarxes, també n'ha sorgit una iniciativa més popular i participativa a través d'un Plogging, amb la qual es convocar als vilanovins i vilanovines a fer esport pel terme tot recollint les deixalles que van quedar. El passat 26 de setembre gràcies a la participació veïnal es van recollir 12 bosses de brossa, en una caminada espontània en la qual van participar un nombrós grup de veïns del municipi del Pla d'Urgell.