31° / 17° Clar

Vilanova es mobilitza contra la violència masclista

El poliesportiu ha acollit aquest cap de setmana un espectacle de dansa i la lectura del manifest institucional del 25N

DILLUNS 29 NOVEMBRE 2021

El passat dissabte, amb motiu de la commemoració del Dia internacional contra la violència envers les dones, el poliesportiu municipal va acollir diferents actes oberts a tota la ciutadania. El primer va ser un espectacle de dansa de carrer sobre xanques anomenat ‘Mulïer’ a càrrec de la companyia Maduixa Teatre. Es tracta d’una obra, interpretada per cinc ballarines, que vol fer un homenatge a totes les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge i que reclamen el dret a ballar i a córrer lliurement pels carrers i les places de la nostra societat. Aquest espectacle ha rebut el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2021.

Posteriorment, la cantautora local Marta Argilés va interpretar una preciosa cançó i representants de l’Associació de dones l’Anjua van llegir el manifest institucional del 25N. Els actes van continuar amb la presentació d’un estudi de la fundació Flora Tristán, encarregat per l’Institut Català de la Dona sobre l’impacte econòmic i social que hi ha darrera de cada cas de violència de gènere. Aquesta xerrada va anar a càrrec de la Mireia Fontanet.

Des de l’Ajuntament es vol agrair la col·laboració de les entitats i de l’equip del projecte Viladona i la seva implicació per lluitar contra la violència de gènere.

Galeria d'imatges