Vilanova gaudeix amb l’Abril Cultural

Del 2 d’abril a l’1 de maig, el poble ha organitzat un ventall d’activitats culturals i de lleure

DIJOUS 02 MAIG 2024

El nostre poble ha participat, un any més, en l’Abril Cultural, una proposta impulsada des del consistori i la Biblioteca Municipal Glòria Tudela amb la finalitat d’oferir activitats culturals i de lleure que van començar el 2 d’abril i es van cloure l’1 de maig.

La programació va començar amb una visita guiada a les exposicions sobre el 40è aniversari de les Cassoles de Carnaval i la història de les llars d’infants a Vilanova, dirigida per l’antropòloga Marta Rallo. Durant els dies següents, la població va assistir a un taller de sabons decoratius o a un concert a càrrec de mestres musicals especialistes del Pla d’Urgell, a més de participar en el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada per l’entorn natural o a una sessió de ball al poliesportiu.

Durant tot el mes, també s’ha pogut participar en un torneig d’escacs o en col·loquis sobre la importància del lloc on vivim per la nostra salut i dels hàbits perquè la canalla s’apropi a la felicitat. També s’ha organitzat una conversa literària, amb l’assistència de l’escriptora Iolanda Batallé Prats i Anna Giribet Argilés, de Ca la Mariana, un col·loqui sobre la intel·ligència artificial, conduïda per Xavier Mitjana i una taula rodona sobre el canvi climàtic, la qual s’ha dut a terme gràcies a l’Aula d’Extensió Universitària.

D’altra banda, la diada de Sant Jordi també s’emmarcava en l’Abril Cultural. La jornada va consistir en el tradicional repartiment de roses —per part de l’equip de govern— entre la gent gran de la Residència i Centre de Dia Pare Pacífic i als domicilis de les persones més grans de 80 anys. A més, durant el dia, la plaça de l’Anjua va acollir diverses activitats i s’hi van instal·lar les tradicionals parades amb venda de llibres i roses.

Al llarg d’aquests dies, la ciutadania també ha tingut l’oportunitat de gaudir amb una conversa literària amb els escriptors Vicenç Villatoro i Felip Gallart Fernàndez, la presentació del llibre del reconegut economista Josep Manel Busqueta Passar a l’ofensiva. Crisi ecosocial i programa polític, o participar en una conversa amb l’especialista en cooperativisme agroalimentari, Carla Roca.

Els últims actes de l’Abril Cultural 2024 van ser una conferència dirigida a la prevenció de l’abús sexual infantil; una hora del conte sobre pau i ecologisme i, per cloure el programa d’enguany, la ciutadania de totes les edats va fer possible la 37a edició de la Festa de la Bicicleta.

Galeria d'imatges