Vilanova recupera el Carnaval i el Concurs de Cassoles

Unes 400 persones van participar en aquesta celebració que és tota una tradició al poble

DILLUNS 28 FEBRER 2022

El passat dissabte, dia 26 de febrer, Vilanova va tornar a viure la celebració del Carnaval. Durant tota la jornada es van organitzar activitats diverses entre les quals no va faltar la xocolatada organitzada per la Llar Municipal Gent Gran. Més de 200 persones van gaudir d’aquest esmorzar i, posteriorment, van seguir la cercavila de la Colla Gegantera La Guineu, que va estar amenitzada pel grup La Cremallera Teatre.  

Després d’haver-se suspès l’any passat a causa de la Covid, aquest 2022 s’ha recuperat una de les principals tradicions del Carnaval de Vilanova: el Concurs de Cassoles, que se celebra al municipi des de l’any 1978. Unes 400 persones van participar-hi preparant una cassola amb la seva colla i gaudint posteriorment d’un dinar de germanor. Va haver-hi un total de 22 colles, inclosa la taula popular, que van cuinar durant tot el matí al pati de les escoles i van afegir aquells ingredients que pensaven que serien més ben valorats. El jurat va estar format per membres de l’Associació de dones l’Anjua.

El primer premi del concurs en categoria junior va ser per la colla formada per l’Ona Martí la Marina Solsona, que es van emportar un val de 75 euros. El segon premi va ser per a la colla Quintos 88-89, que va aconseguir un val de 50 euros.

En la  categoria d’adults, la primera classificada, que va guanyar un val de 100 euros, va ser la colla Pessigolla, i la segona classificada la colla Calafell, que es va emportar un val de 75 euros. La sobretaula va estar amenitzada per Lo Pau de Ponts. A partir de les 18 hores, Trio Kumbia i DJ Agutzil van posar música a la festa jove amb un toro mecànic i food trucks al bar del poliesportiu. 

El Carnaval va continuar durant la resta de la jornada amb el ball al poliesportiu amb Grup 43 i el concurs de disfresses. Es van donar obsequis als 200 infants que van participar activament de la festa i es van atorgar els premis del concurs destinat a majors de 12 anys en categoria individual i en categoria de grup o familiar. El jurat va estar format per membres de l’AMPA de l’escola Marinada.    

Des de l’Ajuntament es vol agrair la participació de totes les persones que van fer possible gaudir del Carnaval i recuperar aquesta tradició que ens ajuda a fer poble.

Galeria d'imatges