33° / 18° Clar

Vilanova rep la visita de la Delegada del Govern de la Generalitat a Lleida

L’Ajuntament ha aprofitat la trobada per demanar recursos per poder realitzar més inversions al poble

DIMECRES 17 GENER 2024

Aquesta setmana, la Delegada territorial del Govern català a Lleida, Montse Bergés, s’ha apropat a Vilanova per conèixer de primera mà les inversions que s’han fet al poble amb finançament de la Generalitat i aquelles que encara estan pendents d’executar. Així mateix, des de l’Ajuntament s’ha aprofitat la visita per explicar alguns dels problemes actuals que es podrien solucionar amb més recursos o mediació de l’administració supramunicipal.  

Un d’aquests problemes és que la titularitat de les piscines i del camp de futbol no és municipal i són equipaments amb un alt cost de manteniment. Des del consistori s’han fet ja treballs per evitar les fuites a la piscina gran i caldrà fer una actuació també a la piscina petita. Al camp de futbol, es va fer una intervenció recentment, amb un cost de 20.000 euros, per garantir el bon estat de la gespa natural. Vilanova és un dels municipis més petits amb més equips de futbol federats, un total de vuit, i amb escola de futbol. El camp dona servei a un total de 136 persones, entre jugadors i tècnics, que fan ús de la instal·lació per entrenar i per jugar partits els caps de setmana. Montse Bergés ha pogut veure la zona esportiva, inclosa la primera fase dels nous vestidors, i se li ha explicat què es farà en la segona fase del projecte, que també es finançarà, en part, amb subvencions del govern de la Generalitat.

Un altre dels temes que s’ha volgut traslladar a la Delegada del Govern és la gran inversió que s’ha fet en la construcció de la planta potabilitzadora, així com la necessitat de tenir comptadors al municipi. La seva absència provoca que es paguin moltes sancions a l’ACA, a més de les inversions que s’han fet en els darrers anys per reparar les fuites existents. El govern local està pendent que es resolguin les subvencions sol·licitades a l’ACA i a la Generalitat per a solucionar aquesta manca de comptadors.

Durant la jornada s’han visitat també altres serveis i equipaments com l’omplidor de botes, que s’està acabant d’instal·lar, el pavelló, la residència o el consultori, que també requereixen d’algunes millores. 

Finalment, s’ha volgut traslladar a la Delegada del Govern el gran treball que es fa des dels ajuntaments en la conservació i recuperació del patrimoni i de la memòria històrica, així com la important tasca d’integració social i la constant lluita contra el despoblament fent polítiques socials i de joventut per fomentar la implicació de les veïnes i els veïns amb el poble.

Galeria d'imatges