Vilanova torna a lluir amb les ballades de Caramelles

Un centenar de persones va participar diumenge en aquesta tradició que enguany arribava a la seva 45a edició

DIMARTS 19 ABRIL 2022

El passat 17 d’abril, diumenge de Pasqua, Vilanova de Bellpuig va tornar a celebrar les tradicionals Caramelles, organitzades per l’Agrupació Sardanista amb el suport de l’Ajuntament. L’esdeveniment arribava enguany a la seva 45a edició.

Després que l’any passat les Caramelles s’haguessin d’adaptar a la situació pandèmica amb un espectacle estàtic al poliesportiu, aquest 2022 les ballades han tornat a lluir amb tot el seu esplendor pels carrers i places de Vilanova.

Més d’un centenar de dansaires, amb edats compreses entre els 3 i els 45 anys, van ballar vuit danses: El ballet del Rotlletó, Sant Ferriol, el Ball de Pedretes, l’Indiot, el ball de Cintes, ball de bastons (amb l’Esquerrana i Rigodons) i un espectacular Ball de Córrer de Vallespir, a càrrec dels dansaires més veterans de l’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig. La festa va acabar a la plaça Pau Casals amb la representació de tots els grups.  Abans de tancar la jornada, es van sortejar dues mones.

Les Caramelles estan fortament arrelades a Vilanova. Un bon exemple són vàries famílies que actualment tenen dansaires en actiu de diverses generacions.

Fotografies de Marc Rovira

Aquí pots veure el reportatge elaborat per Pla d'Urgell TV

Galeria d'imatges