Vilanova torna a lluir amb les ballades de Caramelles

Un centenar de persones va participar diumenge en aquesta tradició que enguany arribava a la seva 45a edició

DIMARTS 19 ABRIL 2022

El passat 17 d’abril, diumenge de Pasqua, Vilanova de Bellpuig va tornar a celebrar les tradicionals Caramelles, organitzades per l’Agrupació Sardanista amb el suport de l’Ajuntament. L’esdeveniment arribava enguany a la seva 45a edició.

Després que l’any passat les Caramelles s’haguessin d’adaptar a la situació pandèmica amb un espectacle estàtic al poliesportiu, aquest 2022 les ballades han tornat a lluir amb tot el seu esplendor pels carrers i places de Vilanova.

Més d’un centenar de dansaires, amb edats compreses entre els 3 i els 45 anys, van ballar vuit danses: El ballet del Rotlletó, Sant Ferriol, el Ball de Pedretes, l’Indiot, el ball de Cintes, ball de bastons (amb l’Esquerrana i Rigodons) i un espectacular Ball de Córrer de Vallespir, a càrrec dels dansaires més veterans de l’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig. La festa va acabar a la plaça Pau Casals amb la representació de tots els grups.  Abans de tancar la jornada, es van sortejar dues mones.

Les Caramelles estan fortament arrelades a Vilanova. Un bon exemple són vàries famílies que actualment tenen dansaires en actiu de diverses generacions.

Fotografies de Marc Rovira

Aquí pots veure el reportatge elaborat per Pla d'Urgell TV

Galeria d'imatges

Document Actions