Vilanova torna a viure una nit màgica amb la Cavalcada de Reis

Ses Majestats els Reis d’Orient van recórrer els carrers del poble per fer arribar la màgia i la il·lusió a tots els infants

DIVENDRES 07 GENER 2022

Ses Majestats els Reis d’Orient van ser fidels a la tradició i el dia 5 de gener van visitar Vilanova per fer arribar la seva màgia a tots els nens i les nenes que els esperaven amb il·lusió. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar per l’entrada de Bellpuig al voltant de les sis de la tarda i van recórrer els carrers de la vila acompanyants del seu seguici. Des del consistori es va demanar a la ciutadania que es complissin les mesures de prevenció com mantenir les distàncies, evitar aglomeracions i fer ús de la mascareta. Durant la Cavalcada es van llençar caramels tous i sense gluten, però es va recomanar que els infants els agafessin i els mengessin a casa per no haver-se de treure la mascareta a la via pública. 

Des de l’Ajuntament es vol agrair la col·laboració de totes les persones que van fer possible la celebració de la cavalcada com els tractoristes, la quinta dels 50, el personal de la brigada, la parròquia i molts altres voluntaris i voluntàries que van posar el seu granet de sorra per a que tothom pogués viure una nit màgica. Des del consistori es vol fer un esment especial al jovent de Vilanova que ha treballat durant les vacances de Nadal per tal que Ses Majestats ho tinguessin tot a punt a la seva arribada. Nois i noies de 14 a 17 anys van participar en un taller que va néixer a les aules de l’Institut Bellpuig amb l’objectiu d’involucrar els i les adolescents en les activitats del poble. Així mateix, els joves de 18 a 30 anys de la Guineu Jove van col·laborar també el mateix dia 5 de gener organitzant el servei de paqueteria i fent possible que els regals dels Reis d'Orient arribessin a totes les llars.  

Amb la Cavalcada de Reis Vilanova començava a acomiadar les festes nadalenques, durant les quals petits i grans han pogut gaudir d’activitats esportives, lúdiques i culturals com el concurs de pessebres a través de les xarxes socials, el lliurament de cartes a la patgessa reial, tallers o el parc de Nadal. Malauradament, la situació sanitària ha condicionat alguns dels actes programats inicialment com la festa de Cap d’Any, que es va decidir suspendre per garantir la seguretat de la ciutadania, o el concert de les germanes Judit i Meritxell Neddermann que no van poder oferir el Concert de Sant Esteve, que s’ha posposat per a més endavant.   

El que es manté per aquest cap de setmana és la representació de "Els Pastorets" per part del Grup de Teatre, una adaptació de l'obra de Josep M. Folch i Torres que es podrà veure dissabte 8 de gener a les 18 hores al pavelló poliesportiu. L'acte, organitzat per l'Agrupació Sardanista i la Guineu Jove, amb la col·laboració de l'Ajuntament, s'ha adaptat a les mesures Covid vigents. El preu de l'entrada és de 7 euros (a partir de 8 anys) i es poden adquirir a Cal Clarisó - Bar El Pati.   

Fotografies d’Albert Font

Galeria d'imatges