Voluntàries de Vilanova de Bellpuig impulsen la confecció de mascaretes protectores

Amb el suport de l'Ajuntament, una vintena de veïns aporten el material i col·laboren en la confecció

DIMECRES 14 OCTUBRE 2020

La infermera de Vilanova de Bellpuig Mercè Serra, conscient de la necessitat de material de protecció que hi ha en els centres de salut i en les residències de la gent gran, ha impulsat en el seu municipi una iniciativa per confeccionar aquests elements tan necessaris ara com ara.

Marcaretes made in Vilanova de BellpuigL'alcaldessa de Vilanova de Bellpuig, Dolors Pacual ha explicat que Mercè Serra els va fer arribar la situació de manca de material de protecció, i ràpidament van fer una crida, mitjançant els canals de comunicació que s'han establert al municipi i a la comarca del Pla d'Urgell per coordinar les tasques de suport a la població. Van respondre a la crida una vintena per persones, modistes i voluntaris que es van posar a treballar aquests dijous.

Segons explica Pascual, els veïns han facilitat roba, majoritàriament de cotó i fil, de peces de roma en desús i d'aixovars antics. Aquestes teles s'han tallat a la mida indicada per la infermera, i el consistori ha facilitat betes i gomes per completar la confecció de les mascaretes.

Marcaretes made in Vilanova de Bellpuig 3Les peces un cop finalitzades es bullen a 60 graus, per esterilitzar-les tot el possible i després es distribueixen al personal de centres sanitaris i residències. És un material que tan sols es pot utilitzar com a preventiu, no en tasques mèdiques, però serà de molta utilitat, ha destacat l'alcaldessa.

Altres municipis s'han interessat en la iniciativa, i en els pròxims dies es podria incrementar el nombre de persones que treballin en la confecció de les mascaretes.