33° / 18° Clar

Un tomb per Vilanova

Vilanova de Bellpuig té una extensió de 13,98 km2. Si visitem la població, no podem passar per alt l'església parroquial de Sant Pere Apòstol, amb el retaule gòtic de la Mare de Déu del Lliri (s.XV), l'edifici de l'antic ajuntament (s.XVII), Cal Tudela (s.XVI), Ca l'Apotecari (s.XVII) i Cal Palau (s.XVIII).

Podem trobar-hi festes i fires que es realitzen al llarg de l'any, com, per exemple, la Festa Major (primer divendres del mes de setembre), Sant Pere (patró de la població, el 29 de juny) el Concert de l'Estelada (al mes d'abril) i la Fira Cominart (el quart diumenge de maig), en què es poden trobar productes del comerç, la indústria i l'artesania. Durant la jornada es duen a terme les catifes de Corpus i la trobada de puntaires, col·leccionistes de plaques de cava i de gegants.

Podem trobar activitats esportives variades que tenen lloc al llarg de l'any: la Cursa de la Guineu (al mes de juny, organitzada pel Club Atletisme la Guineu) i la Triatló (al mes d'agost, organitzada pel Club Ciclista Guineus).

A Vilanova de Bellpuig s'hi troben dues cases de turisme rural, un restaurant i un dels productors d'agricultura ecològica més importants, no només de la comarca. A més, també compta amb forns de pa de llenya tradicionals.