Entitats Socials

Al 1989 un grup de persones grans i l’Ajuntament es varen reunir per constituir una associació de gent gran. D’aquí va sorgir una primera junta i un primer lloc on trobar-se (la Sala d’Actes de l’Ajuntament vell).
La Caixa de Catalunya hi va col·laborar posant-hi el mobiliari.
Degut a que les condicions del lloc no eren les més apropiades es va veure la necessitat de construir un nou edifici i el 4 de setembre de 1997 es va inaugurar l’actual Llar Municipal de la Gent Gran, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, Benestar Social i Caixa de Catalunya.

A Vilanova de Bellpuig, l'1 de març del 1961, un grup de barcelonistes van decidir fundar una Penya. Era una colla de gent que sentia i estimava els colors del Barça, una colla de gent que tenia un somni comú, el poder anar a veure un partit de futbol al mateix Camp del Barça.

D´aquest grup de culés va sortir la primera Junta:

- Blasi Sanfeliu i Sanfeliu, President
- Enric Salcedo i Burguete, Sots-president
- Joan Macià i Canela, Secretari
- Mariano Culleré i Biosca, Tresorer
- Jaume Farré i Secanell, Comptable
- Antonio Miralles i Farré, Vocal
- Antonio Palau i Jové, Vocal

Cal destacar que amb prop de mig segle d’història la Penya Blau-Grana de Vilanova ha estat present a totes les finals europees que ha disputat el Barça: Berna, Basilea, Rotterdam, Sevilla, Wembley, Atenes....entre altres, així com també a totes les finals de la Copa del Rei.

L’última festa realitzada va ser el 22 d’abril de 2001 en que es va celebrar el 40è Aniversari de la Penya i també la 14ena Trobada de Penyes de les Terres de Lleida. Va comptar amb la presència de Sr. Castells.

 

Document Actions